Noutati Tehnice

O tehnologie de executie relativ noua pe piata imobiliara din tara, tehnologia ARGISOL rezolva in totalitate, problemele legate de termoizolarea cladirilor. Este un sistem de constructie german, produs de BEWA GmbH ARGISOL Bausysteme BIELEFELD, sub forma de cofraje din polistiren cu proprietati izolante - termice si fonice - foarte bune.

Chiar daca pretul de cost al investitiei la cheie, este aproximativ acelasi cu sistemul clasic, durata de excutie se reduce la jumatate, necesarul de forta de munca se reduce la un sfert, iar costurile de transport mateiale, de manipulari si pierdere de material din manipulari se reduc cu 70% fata de sistemul clasic.

Sistem ecologic de incalzire pentru locuinte unifamiliale

Cunoscuta firma Vaillant a realizat o instalatie de furnizare a caldurii ce functioneaza in tandem cu un sistem solar. Zeotherm este un dispozitiv compact ce include atat o centrala termica in condensare pe baza de gaz, precum si un modul vidat cu functionare asigurata de un amestec de zenolit (element mineral) si apa.

Pentru asigurarea functiei de incalzire, sistemul utilizeaza cu peste 33% mai putina energie fata de solutiile clasice (centrale termice pe gaz si panouri solare), reducandu-se astfel in mod semnificativ emisiile de bioxid de carbon in atmosfera.

Usi de garaj solare

Producătorul de uşi de garaj şi rulouri MCA a investit deja în dezvoltarea si realizarea unor uşi secţionale cu celule fotovoltaice, care captează energia solară şi o utilizează pentru acţionarea uşii şi alimentarea unor consumatori casnici.

Curs valutar

18-Nov-2019

  • 1 EUR EUR 4.7729 RON
  • 1 USD USD 4.3159 RON

Calendar